Dynamische energietarieven

Dynamische energietarieven voor zakelijke klanten

Als energieadviseur hebben we een heldere missie: we streven ernaar om de energiekosten zo laag mogelijk te houden. Door te kiezen voor dynamische energietarieven, kiest u altijd voor het actuele markttarief. U betaalt maandelijks voor de daadwerkelijke kosten en werkt niet langer met een vastgesteld voorschot.

Dynamische prijzen

Bij een dynamisch contract zijn de energietarieven gebaseerd op de prijzen op de groothandelsmarkt, met dagprijzen voor gas en uurprijzen voor stroom. Hierdoor bent u niet gebonden aan een vastgesteld jaartarief en kunt u extra besparen door uw verbruik te verschuiven naar goedkopere uren. Bijvoorbeeld, bij overproductie door wind of zon dalen de prijzen (een gunstig moment om bijvoorbeeld de was te doen). Dit geldt uiteraard ook andersom; bij verbruik tijdens dure uren betaalt u meer.

Maandelijkse kosten bij een dynamisch contract

Een dynamisch contract hanteert een variabel voorschot. Dit betekent dat uw maandelijkse termijnbedrag fluctueert op basis van uw verwachte verbruik en de verwachte prijzen. Tijdens wintermaanden betaalt u relatief meer, terwijl de bedragen in de zomer en lente lager zijn. Na elke maand worden de werkelijke kosten verrekend op uw eerstvolgende factuur, waardoor er geen accumulatie van tegoeden plaatsvindt. Verkiest u liever een vast maandbedrag gedurende het hele jaar? Dan is een vast energiecontract wellicht de betere keuze. Als energieadviseur staan wij klaar om u te helpen bij het maken van de juiste keuze. Aarzel niet om een adviesgesprek in te plannen.

Contact opnemen

Bent u geïnteresseerd in het afsluiten van een vast energiecontract of overweegt u dynamische energietarieven? Of wilt u wellicht eerst overleggen om te bepalen wat in uw situatie het meest verstandig is? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op.
Scroll naar boven